Historie Easy Shift (deel 3)

Yamaha Quad met Easy Shift
Begin en midden jaren 90 waren de permanente systemen vooral bedoeld voor gehandicapte motorrijders. Momenteel worden de sets echter steeds populairder op de racecircuits en voor de z.g. kit-cars. (Dit zijn zelfbouwauto's met een motorfietsblok als krachtbron) Ook kiezen veel 'groottoeristen' voor het schakelcomfort van Easy Shift. Zelfs stuntmotoren, karts, quads, trikes en politiemotoren zijn al met Easy Shift systemen uitgerust.


Easy Shift op het racezijspan van Bennie Streuer

Inmiddels is er een extra elektronische module ontwikkeld die rechtstreeks aan de shifter gekoppeld kan worden. Hierdoor kan volgas opgeschakeld worden zonder de koppeling te gebruiken. Dit uiteraard vooral voor circuitgebruik. Overigens worden op de circuits de Easy Shift-zaken en service voor racegebruik vooral waargenomen door Albert Lukens van Lukens Tuning Service.

De jongste generatie Easy Shift-systemen is krachtig genoeg om ook de wat lastigere versnellingsbakken van de oudere types Harley Davidson, BMW, Moto Guzzi, de quads en veel klassieke motoren te schakelen.


Rob Janssen van Allround Technical Assist
De ontwikkeling staat nooit stil, omdat zowel Keith Holland en Bob Sirett van Kliktronic Ltd. als Rob Janssen van Allround Technical Assist een zeer direct contact met de markt hebben. Zij monteren de systemen vaak zelf en kennen daardoor de dagelijkse praktijk als geen ander...

vorige pagina...

 
   
Stuntmotor met Easy Shift Yamaha Quad met Easy Shift
   
Aangepaste kart met Easy Shift Easy Shift op het racezijspan van Bennie Streuer
   
Werkt ook op moeilijk schakelende (klassieke-) motoren Bob Sirett van Kliktronic
   
Keith Holland van Kliktronic Rob Janssen van Allround Technical Assist