Historie Easy Shift (deel 2)

Projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten
In 1993 beëindigt Egbert Streuer zijn carrière en gaat Rob weer als zelfstandig ondernemer verder. 'Allround Technical Assist' is ditmaal de bedrijfsnaam. Geen racebemoeienissen meer, maar motorfietstechnieken in het algemeen. Een van de bedrijfsactiviteiten wordt het aanpassen van motoren voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit wordt een doorslaand succes.

In 1995 wordt het project Motor Mobiliteit voor Gehandicapten gestart. Een samenwerkingsverband met de partners CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen), STEL Orthopedische Instrumentmakerij, Verkeers Educatief Centrum KOOPS, en zijdelings de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). De MMvG-methode zal later in Brussel model staan voor Europese regelgeving op dit gebied. Sindsdien kunnen honderden gehandicapte motorrijders door dit project (weer) de weg op. Vaak ook gebruik makend van de permanente luchtschakelsystemen van Easy Shift.

Prototype 1997 Easy Shift schakelsysteem
Naar Rob's smaak waren deze sets echter toch te kostbaar, gecompliceerd en te groot. Vooral voor solomotoren. Daarom wordt er doorontwikkeld met kabelbediende systemen, hydrauliek, servomotoren en dubbele relais. Uiteindelijk wordt toch gekozen voor de elektromagnetische oplossing. Eind 1997 is het prototype gebruiksklaar en kan er aan productie begonnen worden.

Door puur toeval ontstaat er begin 1998 contact met Keith Holland en Bob Sirett van Kliktronic Ltd. in Engeland. Zij blijken een soortgelijk elektromagnetisch schakelsysteem ontwikkeld en productierijp te hebben. Besloten wordt om de opgedane ervaringen te delen en samen verder te gaan.

Het moderne Easy Shift Touring set
Na de gebruikelijke aanloopproblemen en kinderziekten ontstaat er al snel een zeer fraai en betrouwbaar schakelsysteem. De samenwerking met Kliktronic gaat ook heden ten dage nog door. De elektromagnetische systemen worden in Engeland geproduceerd en geassembleerd. Inmiddels worden de shifters wereldwijd verkocht.

In de Benelux vertegenwoordigt Rob Janssen's Allround Technical Assist deze schakelsystemen onder de sinds 1981 gekende merknaam Easy Shift.


...vorige pagina | volgende pagina...

 
   
Projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten Prototype Easy Shift schakelsysteem
   
Het moderne Easy Shift Touring set Easy Shift Air System - Permanente air shifter